Ο Πολυροβιθάς

H Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», συμμετέχοντας στο πρόγραμμα παραστάσεων του 5ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο για παιδιά με τον τίτλο «Ο Πολυροβιθάς».

Ο Πολυροβιθάς ήταν ένας φτωχός που ζούσε μια φορά κι έναν καιρό σ' έναν τόπο μακρινό. Αυτός ο μοναχικός ήρωας συναντάει βασιλιάδες και βασιλοπούλες και στοιχειά, κι απ' αυτέςrevithi τις συναντήσεις ανδρώνεται. Δεν ακινητοποιείται, δεν εγκλωβίζεται, αλλά προχωράει ίσιαεμπρός, από την ερημιά στο παλάτι του βασιλιά, από το παλάτι του βασιλιά στο στοιχειό-κλειδοκράτορα που κρύβεται στον πάτο του πηγαδιού, κι από κει στο παλάτι του στοιχειού που με ένα απρόσμενο τρόπο γίνεται δικό του. Όλα αυτά, γιατί μια μέρα βρήκε στον δρόμο του... ένα ρεβίθι.

Ανήκει ως είδος παραμυθιακό στα «Μαγικά» παραμύθια και συγκεκριμένα στον πα-ραμυθιακό τύπο ATU 545D
(Ο Βασιλιάς των οσπρίων). Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ως θέμα και σε διαφορετικές προφορικές παραδόσεις στα Βαλκάνια και σε χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. Στην Ελλάδα καταγράφονται 33 παραλλαγές, αφηγηματικές δηλαδή εκδοχές της υπόθεσης από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα ηπειρωτικά και νησιωτικά αλλά και τον Πόντο. Η συγκεκριμένη παραλλαγή προέρχεται από τη Νάξο.

 

trailer_koutroulis
την φωτογράφιση έκανε ο Βασίλης Δημόπουλος

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία
Παναγιώτης Ναρλής, Κωνσταντίνος Καφετζής
Σκηνικά - Κουστούμια
Αιμιλία Αποστολίδου
Μουσική Επιμέλεια - Διδασκαλία
Τάσος Στέλλας
Ηχητική Επένδυση
Σπύρος Ανδρομανέσκος
Επιμέλεια Αφίσας - Προγράμματος
Χρυσίνη Χατζηιωάννογλου, Τάσος Ρούσσης
Κατασκευή Σκηνικών
Κώστας Αβραμιώτης
Τεχνικός Σκηνής
Αστέριος Καραπάλης
Φωτισμοί
Κατερίνα Κουράκου
Υπεύθυνος Μακιγιάζ
Γιάννης Κοκορέτσας
Υπεύθυνοι Σκηνής
Ελένη Καραπάλη, Παναγιώτης Καραπάλης
ΔΙΑΝΟΜΗ

Παίζουν οι:

Μαίρη Καραθανάση, Τάσος Στέλλας, Τζένη Κουσουρή, Τάσος Ρούσσης, Βάλια Κωτσιγιάννη, Μαριέττα Ζαχαρίου, Τένια Θεσσαλού, Μαρία Μελά, Αθηνά Καραθανάση, Κατερίνα Κουράκου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Μαρία Αναδιώτη, Ιωάννα Χούντα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ξυδάκη για την βοήθειά του.


πρόγραμμα παραστάσεων:

Ώρα Έναρξης Παραστάσεων : 7:30 μ.μ. - Είσοδος Ελεύθερη